preloader
banner

Matoppskrift med Sun-Maid

Stekt scampi med ananas og rosin

  • Förberedelsetid 15 minuter
  • Tillagningstid 10 minuter
  • Portioner 4

Ingredienser

  • 3,5 dl tørket ananas
  • 2,4 dl Sun-Maid rosiner
  • 3 ss druekjerneolje
  • 3 vårløk, hakket
  • 1 ss ingefær, skrelt
  • 1 3/4 ts sort pepper
  • 3 ss søt soyasaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss fersk limesaft
  • 1/2 tsk salt
  • 12 scampi, skrelt
  • 1 jalapeño
  • 8 små paprika. Del i to og fjern kjernen og frøene
  • 1/2 stor rødløk, 1 cm store biter
  • 3 grønn vårløk, grovhakk både den hvite og grønne delen
  • fiskesaus
  • koriander (for pynt)

Gör så här

  • 1

    LEGG ananasen i en kopp med varmt vann i ca 10 minutter.

  • 2

    VARM 1 ss olje i en stor stekepanne på middels høy varme.

  • 3

    TILSETT vårløk, ingefær og hvitløk.

  • 4

    STEK til det er mykt og gyldent.

  • 5

    TILSETT pepperkorn, begge soyasausene, limesaft, fiskesaus, rosiner og salt. Kokk.

  • 6

    SKRU varmen ned på middels høy varme og stek i to minutter.

  • 7

    VARM opp resten av oljen i en wokpanne på middels høy varme.

  • 8

    TILSETT rødløk, paprika og ananas.

  • 9

    TILSETT scampi, stek til de får en fin farge. Fjern oljen fra woken.

  • 10

    TILSETT sausen til scampien i woken.

  • 11

    STEK på middels varme, rør til rekene har en fin overflate.

  • 12

    TILSETT jalapeño og vårløk helt til slutt.

  • 13

    SERVER. Pynt med koriander før servering.